El meu món


La meua llar 


D'entre totes les fotografies realitzades, és aquesta la que més em representa, ja que em sembla que parla per si mateixa de l'estil de vida familiar. La nostra casa és única en el barri, tant pels materials amb què està construïda, com per la seua autosufuciència energètica, i el grau de personalització que l'hem anat afegint amb el temps. 

Centre d'interés: Casa de fusta
Enquadrament: Aprofitant els elements presents 
Elements repetits: L'arc d'entrada presenta elements simètrics
Colors: Gran varietat de colors
Front, fons, profunditat: Arc d'entrada en primer pla amb la casa al fons
Marc natural: L'arc d'entrada s'aprofita com marc natural

La muntanya i els núvols


Aquestes són les vistes de les que gaudim des de la nostra caseta de paper quan mirem cap a l'oest. Em senstisc representat per què són les muntanyes on passegem cada setmana amb els gossos. 
 
Centre d'interés: Paisatje de muntanya 
Enquadrament: Els núvols tallen la imatge  per la meitat, jugant amb el cel afegint color.
Colors: Varietat de tonalitats
Espai negatiu: l'enquadrament deixa bona part la meitat superior amb la uniformitat del cel blau
Front, fons, profunditat: Arbres i arbustos al primer pla i muntanyes al fons.

Orió i núvols


En aquesta imatge s'observen clarament part de les constel·lacions d'Orió i Taurus. Una altra característica representativa meua és el gust per l'observació de les estreles. Al nostre espai privilegiat, amb relativa manca de contaminació lumínica, aquesta activitat és la favorita durant la nit en qualsevol època de l'any. 

Centre d'interés: Constel·lacions d'Orió, Taurus, i núvols.
Espai negatiu: El fons negre del cel nocturn només es trenca amb les tonalitats blanques dels núvols. 

Per realitzar aquesta toma s'han modificat dos paràmetres de la càmera del meu telèfon, un Samsung Galaxy A53. La velocitat d'obturació s'ajustà a 2 segons i la ISO a 3200.

Platja


Aquesta fotografia també és molt significativa per mi per què aquesta línia de platja és on hem passat la major part del temps dels estius des de la infantesa i fins a l'actualitat, tant amb la família com amb amics. 

Centre d'interés: La platja
Enquadrament i espai negatiu: Novament, l'espai buit del cel i la uniformitat de la sorra ocupen gran part de les meitats superior i inferior de la fotografia.
Línies naturals i corbes en S: Trajectòria descrita per la vora del mar

La diversitat i jo


Aquesta fotografia està realitzada durant una de les sessions d'entrenament de Taekwondo per a xiquets  que realitzem de dilluns a dijous. Em representa molt per què he practicat aquesta disciplina esportiva des de la infantesa i és una part fonamental de la meua vida personal, social, i laboral.

La diversitat present durant les sessions dintre del nostre grup d'iniciació, malgrat no ser excessivament gran, tampoc és gens menyspreable. Trobem alumnes d'entre 4 i 6 anys de famílies amb nacionalitat russa, ucraïnesa, romanesa, marroquina, alemanya, argentina, colombiana, i espanyola. Alguns d'aquests alumnes presenten característiques i comportaments que requereixen més atenció per la nostra part.

Pablo Artero Mas

Comentaris

Entrades populars